A hagymát és a paprikát felkarikáztam, külön edényekben tároltam. A paradicsomot apró darabokra vágtam, a padlizsánt kisebb cikkekre daraboltam. A fokhagymát a lehető legapróbbra aprítottam.
Serpenyőben a következő sorrendben pirítottam a hozzávalókat. Elsőként kevés olívaolajon a hagymát, kicsivel később a fokhagymát, majd a paradicsomot, valamint a padlizsánt, és a kimagozott apróra vágott csilit. Megsóztam. A kakukkfű ágacskákról a leveleket lesodortam, a petrezselyemzöldet apróra vágtam, és azt is hozzáadtam.
Felöntöttem 1 dl száraz fehérborral, és hozzáadtam a paprikát is: mindkét fajtát egyszerre. Én szeretem, ha a paprika a mások által készített lecsókhoz képest kicsit roppanósabb, de aki puhábban szereti, hamarabb is hozzáteheti.
Az előfőzött rizst is hozzákevertem, és még 2 kanál olívaolajjal is megöntöztem. Hagytam, hogy az ízek összeérjenek, és friss borsot őröltem a lecsómra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.