Elkészítés: A tojások sárgáját kezdjük el habosra keverni a forró vízzel, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá először a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd az olvasztott vajat is. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd keverjük alaposan össze, végül állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejet, majd addig keverjük, míg sima masszát kapunk.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele egyenletesen elsimítva a tésztát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 percig, hogy a tészta kellően átsüljön.
Közben magozzuk ki a meggyet, majd alaposan csepegtessük le.
A tojások fehérjét kezdjük el kemény habbá verni, majd amikor már kezd habosodni, állandó keverés mellett adagoljuk hozzá a porcukrot. Addig verjük, hogy jó kemény habot kapjunk. A keményre felvert habhoz ezután óvatosan keverjük hozzá a kimagozott, alaposan lecsepegtetett meggyet.
Ezután a sütőből kivett tészta tetejére egyenletesen kenjük rá a habos-meggyet, helyezzük vissza a sütőbe, majd kissé mérsékeljük a hőfokot, és 20-25 perc alatt süssük (szárítsuk) világos zsemleszínűre. Amikor készre sült, résnyire nyissuk ki a sütő ajtaját, és hagyjuk, hogy száradjon a hab.
Tálalás előtt a teljesen kihűlt süteményt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.