A tésztához a vizet a vajjal és a sóval egy nagyobb edényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzről, és egyszerre hozzáadjuk a lisztet. A tésztát alacsony lángon addig keverjük, amíg az edény aljáról egy darabban le nem válik. A tésztát keverőtálba tesszük, és belekeverünk egy tojást, majd néhány percig hűlni hagyjuk.
Ezután egyenként belekeverjük a tojásokat. Az utolsó tojással együtt egy késhegynyi sütőport is hozzákeverünk, így a tészta aranysárga, fényes és sima lesz. A masszát nyomózsákba töltjük, és kis fánkokat nyomunk belőle a sütőlemezre. Aláöntünk 1/2 dl vizet, és 220 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A vaníliás pudingport elkeverjük a cukorral, a sóval, a zselatinnal és 2 dl vízzel, majd 15 percig pihentetjük. Ezután hozzáadunk 4 dl vizet, és sűrű krémmé főzzük. Még forrón hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A fánkok tetejét levágjuk. A krémet habzsákba töltjük, és megtöltjük vele a fánkokat, majd mindegyikre visszatesszük a tetejét.
Megjegyzés
Ügyelve arra, hogy sülés közben NEM nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert össze esik a tésztánk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.