Előkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát kimetsszük, mindkettőt kis kockákra vágjuk. A halat megmossuk.
Elkészítés: A hagyma felét 3 evőkanál olajon megfuttatjuk, a pirospaprikával meghintjük, majd 5 deci vízzel fölöntjük. A paprika és paradicsom felét a paprikás lébe szórjuk, 1 mokkáskanál sóval ízesítjük. A halat belerakjuk a lébe, 10 percig főzzük, majd kiemeljük, hűlni hagyjuk. Utána a nagyobb szálkákat kiszedjük belőle, és a halhúst ledaráljuk. A félretett hagymát 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. A maradék paprikát és paradicsomot beleszórjuk, 2-3 percig pirítjuk, és a halat hozzáadva még 1-2 percig sütjük. A tojásokat fölverjük, megsózzuk, a lecsós pontyra öntjük, kevergetve a tojás kocsonyásodásáig sütjük (2-3 perc). A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A réteslapokat nedves konyharuhán egymásra terítjük úgy, hogy mindegyiket kevés olajjal megkenjük, a morzsával meghintjük. A tölteléket vastag csíkban, egyenletesen a felénk eső oldalára halmozzuk. A rétest fölgöngyöljük, kiolajozott tepsire rakjuk. A tetejét is megkenjük olajjal, a sütőben 20 percig sütjük. Közben a hal paprikás párolólevét a tejföllel és 1 dl vízben simára kevert liszttel besűrítjük. Leszűrjük, a kaporral fűszerezzük. A felszeletelt rétest a mártással leöntve tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 704 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.