Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Hamis Gundel palacsinta diétásan recept
recept
Mester

Hamis Gundel palacsinta diétásan

120 perc
0 adag
Megfizethető
2012. 12. 06.

Elkészítés

Elkészítés: A darált diót teflonserpenyőben, szárazon megpirítjuk.

A tejet a tojásokkal habverővel összekeverjük. Hozzáadjuk a zablisztet, a korpát, a szódabikarbónát, sót, csomómentesre keverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrűbb palacsintatészta állagot kapjunk. Hozzákeverjük még a pár csepp vanília-aromát (esetleg vaníliás xilitet), fél citrom héját, és ízlés szerinti édesítőt. Legalább 2 órát állni hagyjuk (ez fontos!).

Rögtön utána elkészítjük a diótölteléket, mivel ennek is állnia kell egy darabig: a diót az ízesítéshez használt hozzávalókkal elkeverjük, majd annyi vízzel leforrázzuk, hogy szottyos állaga legyen (amit még nem tudnánk palacsintába tölteni), mivel amíg áll, még jobban megszívja magát.

Körülbelül 2 óra elteltével (persze ha több, az sem gond) neki is láthatunk a sütésnek. A palacsintatésztához annyi vizet keverünk, hogy a pihentetés előtti állagát visszakapja (besűrűsödik időközben). Teflonserpenyőben, olaj nélkül szépen ki lehet sütni, egyáltalán nem ragad le (akik nem biztosak magukban, az első példány sütése előtt lekenhetik a serpenyőt olívaolajjal, de igazából teljesen felesleges. Kicsit vastagabb palacsintákat sütöttem, de ebből a palacsintatésztából nagyon vékonyakat is elő lehet állítani - sokáig kísérleteztem az arányokon, meg is lett az eredménye. :))

Miközben sülnek a palacsinták, még melegen lehet is tölteni őket a diókrémmel, vékonyan kenjük le, és tetszés szerint összehajtogatjuk.

Az öntethez a kakaóport egy pici vízzel (kb. 0,5 dl) nagyjából elkeverjük, és mikróban sűrű állagúra főzzük, 20-30 másodpercekre tegyük csak be, mert hajlamos hamar megégni! Édesítőt, rumaromát, csokoládé-aromát (opcionális) keverünk hozzá, ha valaki dőzsölni akar, olvaszthat magas kakaótartalmú étcsokoládét is. :)

A palacsintákat meglocsoljuk az öntettel, és tálaljuk.

Megjegyzés
Cukrásznak tanultam, de a süteményeimből és a dísztortáimból nem igazán ettem, mivel már évek óta végzek alakformáló súlyzós edzéseket, mellette *tisztán* táplálkozom. Így egy ideje a két dolgot összehozva, a hagyományos sütemények receptjeit alakítom át, hogy diéta/súlytartás mellett is ugyanúgy elérhetőek legyenek ezek a finomságok. Alapanyagként általában zabpehelylisztet és zabkorpát használok. Ide csak néhány receptet töltök fel, a nagy részét a blogomon találjátok meg - ugyanígy, pontos kalória és tápanyagtartalom táblázattal. A palacsinta tápérték adatai: Egy adagban: (nálam 10 db jött ki, ha valakinek kevesebb/több, akkor ezt kell leosztani értelemszerűen :) ) Kcal: 742,58 Szénhidrát: 63,02 g Fehérje: 55,37 g Zsír: 40,1 g Egy darabban: Kcal:74,26 Szénhidrát: 6,3 g Fehérje: 5,54 g Zsír: 4,01 g A receptet és a fotót Betti1992 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával
Recept
Egyszerű

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

Pöcsmácsik, a krumplinudli
Recept
Egyszerű

Pöcsmácsik, a krumplinudli

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csörögefánk
Recept
Rafinált

Csörögefánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Túrós rétes réteslapból
Recept
Rafinált

Túrós rétes réteslapból

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával recept
Recept
Egyszerű

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

Pöcsmácsik, a krumplinudli recept
Recept
Egyszerű

Pöcsmácsik, a krumplinudli

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csörögefánk recept
Recept
Rafinált

Csörögefánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Túrós rétes réteslapból recept
Recept
Rafinált

Túrós rétes réteslapból

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.