Elkészítés: A darált diót teflonserpenyőben, szárazon megpirítjuk.
A tejet a tojásokkal habverővel összekeverjük. Hozzáadjuk a zablisztet, a korpát, a szódabikarbónát, sót, csomómentesre keverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrűbb palacsintatészta állagot kapjunk. Hozzákeverjük még a pár csepp vanília-aromát (esetleg vaníliás xilitet), fél citrom héját, és ízlés szerinti édesítőt. Legalább 2 órát állni hagyjuk (ez fontos!).
Rögtön utána elkészítjük a diótölteléket, mivel ennek is állnia kell egy darabig: a diót az ízesítéshez használt hozzávalókkal elkeverjük, majd annyi vízzel leforrázzuk, hogy szottyos állaga legyen (amit még nem tudnánk palacsintába tölteni), mivel amíg áll, még jobban megszívja magát.
Körülbelül 2 óra elteltével (persze ha több, az sem gond) neki is láthatunk a sütésnek. A palacsintatésztához annyi vizet keverünk, hogy a pihentetés előtti állagát visszakapja (besűrűsödik időközben). Teflonserpenyőben, olaj nélkül szépen ki lehet sütni, egyáltalán nem ragad le (akik nem biztosak magukban, az első példány sütése előtt lekenhetik a serpenyőt olívaolajjal, de igazából teljesen felesleges. Kicsit vastagabb palacsintákat sütöttem, de ebből a palacsintatésztából nagyon vékonyakat is elő lehet állítani - sokáig kísérleteztem az arányokon, meg is lett az eredménye. :))
Miközben sülnek a palacsinták, még melegen lehet is tölteni őket a diókrémmel, vékonyan kenjük le, és tetszés szerint összehajtogatjuk.
Az öntethez a kakaóport egy pici vízzel (kb. 0,5 dl) nagyjából elkeverjük, és mikróban sűrű állagúra főzzük, 20-30 másodpercekre tegyük csak be, mert hajlamos hamar megégni! Édesítőt, rumaromát, csokoládé-aromát (opcionális) keverünk hozzá, ha valaki dőzsölni akar, olvaszthat magas kakaótartalmú étcsokoládét is. :)
A palacsintákat meglocsoljuk az öntettel, és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.