Elkészítés: 1.) Felteszünk egy nagyobb lábasban vizet forrni, teszünk hozzá sót és a füstölt szalonnánk bőrét.
2.) A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és egy teflon serpenyőben, lassú tűzön szépen ropogósra kisütjük. A zsírját megőrizzük, mert szükség lesz rá.
3.) Mire kisült a szalonna, addigra felforrt a víz, amibe most beletesszük a tésztát, és 8 percig főzzük, majd leszűrjük.
4.) A kifőtt csuszát meglocsoljuk a szalonna zsírjának felével, majd közé keverjük a túrót, és a tetejét meghintjük a sült szalonnakockák felével, esetleg sózhatjuk is - ez ízlés függő.
5.) Ha a harcsa nincs filézve, akkor tegyük meg. Amennyiben fiatal, kis méretű (50 cm alatti) példány, úgy nem kell nyúzni, ehető a bőre.
6.) Ha készen van a harcsafilénk, egy arra alkalmas edényben feltesszük hevülni a szalonna zsírját. A harcsafilét egyforma kockákra vágjuk.
7.) Egy tálba beletesszük a lisztet, a fokhagyma granulátumot, borsot, sót és őrölt fűszerpaprikát, majd jól összekeverjük. A halkockákat egyesével megforgatjuk a fűszeres lisztben (úgy, hogy minden oldala fedve legyen), és 2-3 percig sütjük a szalonna zsírjában, majd kiszedjük.
8.) A megmaradt zsírban az apró kockára vágott hagymát üvegesre pirítunk (esetleg felengedhetjük vízzel, ha úgy látjuk, hogy a halról lepotyogott liszt miatt odatapad). Hozzátesszük az apróra vágott paprikát, főzzük így 10 percet, majd az apróra vágott paradicsomot, ezzel is főzzük 5 percet még, meghintjük a tetejét pirospaprikával, sóval, borssal ízlés szerint - és én a végén kézi botmixerrel egyenletes alapot készítünk belőle.
9.) Az így kapott szaftba óvatosan beletesszük a halacskákat, és kb. 5 percig főzzük.
10.) A megmaradt fűszeres liszt, víz és tejföl elegyéből habarást készítünk, és felöntjük vele a halat. Így főzzük még 3-5 percet, és tálaljuk a túrós csüszával és a szalonnapörccel.
Jó étvágyat kívánok! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.