Elkészítés: A bucikhoz a kelesztőtálba öntöm a lisztet, beleteszem a sót és az olajat. A tejet a cukorral meglangyosítom, és beleteszem az élesztőt, majd hagyom, hogy felfusson. Ha kész, akkor a liszt közepébe csinálok egy lyukat, és beleöntöm a felfutott élesztőt, összegyúrom. Kb. fél órát pihentetem, hogy megdagadjon a tészta.
Ezután a tésztát még egyszer átgyúrom, majd 8 felé vágom. Ezeket is átgyúrom, és szép kerek formát alakítok belőle.
A legnagyobb tepsit sütőpapírral kibélelem, és négyesével egymástól távol 170 fokon aranybarnára sütöm, de vigyázni kell, hogy ne száradjon ki! Ha kihűlt, félbevágom és félreteszem.
A húpogácsákhoz a darált húst sózom, borsozom, megszórom egy kis ételízesítővel, kakukkfűvel és bazsalikommal, a fokhagymát pedig belepasszírozom. Jól összekeverem. Ha túl lágy, akkor 1-2 kisebb marék zsemlemorzsát is adok hozzá, majd jól átdolgozom. Vizes kézzel közepes gombócokat csinálok, majd a két tenyeremmel kicsit kilapítom, és forró olajban kisütöm.
A tálalás igény szerint lehet: először salátalevél, mustár, 1 húspogácsa, lilahagyma, uborka, paradicsom, paprika, majonéz, sajt és ketchup.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.