Elkészítés: A bucikhoz a kelesztőtálba öntöm a lisztet, beleteszem a sót és az olajat. A tejet a cukorral meglangyosítom, és beleteszem az élesztőt, majd hagyom, hogy felfusson. Ha kész, akkor a liszt közepébe csinálok egy lyukat, és beleöntöm a felfutott élesztőt, összegyúrom. Kb. fél órát pihentetem, hogy megdagadjon a tészta.
Ezután a tésztát még egyszer átgyúrom, majd 8 felé vágom. Ezeket is átgyúrom, és szép kerek formát alakítok belőle.
A legnagyobb tepsit sütőpapírral kibélelem, és négyesével egymástól távol 170 fokon aranybarnára sütöm, de vigyázni kell, hogy ne száradjon ki! Ha kihűlt, félbevágom és félreteszem.
A húpogácsákhoz a darált húst sózom, borsozom, megszórom egy kis ételízesítővel, kakukkfűvel és bazsalikommal, a fokhagymát pedig belepasszírozom. Jól összekeverem. Ha túl lágy, akkor 1-2 kisebb marék zsemlemorzsát is adok hozzá, majd jól átdolgozom. Vizes kézzel közepes gombócokat csinálok, majd a két tenyeremmel kicsit kilapítom, és forró olajban kisütöm.
A tálalás igény szerint lehet: először salátalevél, mustár, 1 húspogácsa, lilahagyma, uborka, paradicsom, paprika, majonéz, sajt és ketchup.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.