Elkészítés: Beáztatjuk a mazsolát langyos vízbe, az almát pedig kis kockákra vágjuk.
A lisztből, a cukorból és a langyos tejből sóval, élesztővel, fahéjjal könnyen keverhető tésztát készítünk. Ha ez kész, belekeverjük a tojást és az olvasztott margarint, majd az almát és a lecsöpögtetett mazsolát. Ezután egy órát kelni hagyjuk.
Közepesen meleg olajba kanállal fánkokat szaggatunk a tésztából. A fánkokat úgy a legkönnyebb belekanalazni a lábasba, hogy előtte belemártjuk a forró olajba a kanalat, majd nem túl nagy gombócokat szaggatunk, hogy a közepe is szépen megsüljön. Aranybarnára sütjük, papírszalvétára kiszedjük, majd tálaláskor megszórjuk fahéjas porcukorral. Jó étvágyat! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.