A salátát leveleire szedjük, majd alaposan megmossuk. Ezután ízlés szerint tépkedjük a leveleket kisebb darabokra.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és felvágjuk apróra.
A darált húst tegyük egy tálba, és ízlés szerint sózzuk. Megszórjuk őrölt borssal, szerecsendióval, majd hozzáadjuk az egész tojást, és a zsemlemorzsát. Ezután jó alaposan összegyúrjuk, majd vizes kézzel a masszából diónyi nagyságú gombócokat formázunk.
Egy edényben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ezután hozzá adjuk az apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után a kisebb darabokra csipkedett salátaleveleket is.
Alaposan összekeverjük, és addig pároljuk, amíg a saláta kicsit összeesik. Ekkor felöntjük vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal. Beletesszük a húsleveskockát, és az előzőleg elkészített húsgombócokat.
Hagyjuk hogy felforrjon, majd a hőfokot mérsékelve, puhára főzzük.
A tejfölt a liszttel simára keverjük, majd egy kevés levessel összekeverjük. Ezután állandó keverés mellett, belecsurgatjuk a forrásba lévő levesbe. Óvatosan összekeverjük, majd felforraljuk, és pár percig még szép lassan tovább főzzük.
Megjegyzés
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá sajttal megszórt, pirított kiflit.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.