A fokhagymát apróra vágjuk, a salátát cafatokra tépkedjük, a szalonnát felkockázzuk.
Egy nagy fazékban olajat hevítünk, beletesszük a szalonnát. Félig megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. A kettőt együtt tovább pirítjuk, majd mielőtt még megpirulna a fokhagyma, félrehúzzuk a fazekat a tűzről.
Rátesszük a salátacafatokat, megsózzuk és jól összekeverjük az egészet. Visszatesszük a tűzre és addig dinszteljük amíg összeesik a saláta, közben néha megkeverjük. Amikor összeesett, felengedjük bőven vízzel és kb. 40 percig főzzük egy kissé félrehúzott fedő alatt.
Miközben fő a saláta, elkészítjük a tejfölös ízesítést: egy kis tálba tejfölt, cukrot és egy tojás sárgáját összekeverünk. A levesből merünk hozzá 1-2 merőkanálnyi levet és hagyjuk hűlni, majd amikor már eléggé lehűlt összekeverjük őket.
Amikor megfőtt a leves, levesszük a fedőt róla majd az edényt hideg vízzel félig engedett mosogatóba tesszük és lehűtjük. (Egyszer le kell engedni a vizet amikor már nagyon átforrósodott és újra megtölteni hideggel.)
Amikor már kellőképpen lehűlt a leves, beleöntjük a már felhígított tejfölös alapot és jól elkeverjük. Ekkor beleöntjük a 2 evőkanál ecetet. Ízlés szerint adunk hozzá sót.
Megjegyzés
Kenyérrel vagy anélkül, hidegen fogyasztva ajánljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.