A salátát, és a medvehagymát folyó víz alatt tisztára mossuk, a saláta leveleit kézzel apróra tépjük, a medvehagymát, késsel fél cm-es csíkokra vágjuk.
1-1,5 liter vizet felforralunk, majd beletesszük az apróra zúzott fokhagymát a salátát, a medvehagyma felét. Egy teáskanálnyi ecettel (mindenki ízlés szerint tegyen bele) és kaporral ízesítjük.
Közben egy serpenyőben elkészítjük a medvehagymás rántottát, ez lesz a leves betétje. Feltörjük a tojást, habosra keverjük, beletesszük a felaprított medvehagymát.
A serpenyőben olajat hevítünk, ráöntjük a tojást és rántottát sütünk, majd egy kanállal felvágjuk és beletesszük a levesbe.
Elkészítjük a habarást, a joghurthoz adjuk a lisztet egy kis habverővel simára keverjük, majd egy merítőkanálnyi levest merünk hozzá, és folyamatos keverés mellett beleborítjuk a levesbe.
Medvehagymával, paprikával díszítjük.
Megjegyzés
Levesajánló nagypéntekre,de természetesen a tavasz folyamán bármikor elkészíthetjük ezt az energiaszegény és mégis ízletes levest.Ajánlom diétázóknak, cukorbetegeknek. Aki szeretné gazdagítani tehet a rántottába szalonnát. Jó étvágyat! :-)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.