Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, apró darabokra tépkedjük.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, a hagymát megfuttatjuk rajta. Rátesszük a húst, és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a fokhagymát, és 15 percen át pároljuk. Belekeverjük a megtisztított a spenótot. Amikor levelei összeestek, levesszük a tűzről, és félretesszük hűlni. Közben a tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük. A tojásokat kikeverjük 3 dl tejföllel, a vajjal, majd összekeverjük a tésztával, és a spenótos hússal. Ha szükséges, még fűszerezzük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztás masszát hőálló tálba tesszük, a tetejére öntjük a maradék tejfölt, megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőben addig pirítjuk, amíg szépen megpirul. Felszeleteljük és tálaljuk. Kínálhatunk mellé külön tejfölt is.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 1009 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.