Elkészítés: A padlizsánkrémmel kezdem, hiszen annak időre van szüksége, hogy ki tudjon hűlni. A padlizsánokat megtisztítom, felkockázom, és fokhagymás olívaolajon enyhén megpirítom, megszórom cayenne-i borssal és sóval, 1/2 dl vízzel felöntöm, és puhára párolom. Mielőtt levenném a tűzről, hozzáadom a maradék aprított fokhagymát, majd pár percig hagyom őket együtt főni.
Miután kihűlt belekeverem a majonézt és a cukrot, majd botmixer segítségével pürésítem, üvegtálkába kanalazom.
A meghámozott, felkockázott burgonyát enyhén sós vízben a köménymaggal puhára főzöm, majd a vizet leöntve róla elkeverem a teavajjal és a tejjel. Botmixerrel a rukkolát fokozatosan hozzáadva szósz állagúvá dolgozom, amíg enyhe zöld színt kap.
A leveles tésztát kinyújtom, 5 egyenlő téglalapra vágom. A felszeletelt sonkát a sajttal és a lilahagymával a tésztalapokra helyezem, majd batyukat formázok. A tetejüket tojássárgájával megkenem, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, míg ropogós barna színt nem kapnak.
Díszítésként salátalevelet, olívaolajat, paradicsomot és rozmaringot használtam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.