Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Ízletes fokhagymakrémleves  recept
recept
Egyszerű

Ízletes fokhagymakrémleves

15 perc
4 adag
Olcsó
5
2016. 01. 04.

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra.
  2. A vajat olvasszuk meg egy magas falú lábosba (nagyon könnyen kifut, így érdemes tényleg minél magasabb falú edényt keresni) és pirítsuk rajta üvegesre a vöröshagymát, majd ha kész tegyük mellé az apróra vágott fokhagymát is.
  3. Ha húsleveskockával dolgozunk, forraljunk fel háromnegyed liter vizet és oldjuk fel benne a húsleves kockánkat - ha van alaplevünk az még jobb! - a lényeg, hogy készítsük a lábosunk közelébe, mert a liszt beletétele után hamar szükségünk lesz rá!
  4. Mielőtt a fokhagyma megbarnulna adjuk hozzá a 2 kanál lisztet és pirítsuk le egy picit (figyeljünk rá, mert hamar leég).
  5. Ha kész, tegyük hozzá az alaplét és öntsük bele a tejszínt.
  6. Kézi botturmixal homogénre turmixoljuk az egészet.
  7. Sózzuk, borsozzuk, reszeljünk bele kevés szerecsendiót (vigyázat, nagyon intenzív az íze, kevés is elég!)
  8. Forrástól számított 20 percig főzzük - közben figyeljünk rá mert nagyon könnyen kifut!
  9. Amíg fő, addig a lila hagymát szeleteljük fel hajszálvékony szeletekre - szinte átlátszóak is lehetnek a szeletek, annál finomabb.
  10. A camembert sajtból célszerű minél semlegesebb ízű sajt vásárlása. Ha megvan, szeleteljük ezt is vékony szeletekre - ha edámi sajttal készítjük azt reszeljük le.
  11. A levesbe elsőként a sajtot tegyük bele, majd egy kevés pirított kenyérkockát (elhagyható), és végül a tetejére a lila hagyma szeleteket.

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Oldalas fokhagymás-petrezselymes csuszával
Recept
Mester

Oldalas fokhagymás-petrezselymes csuszával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kovászos uborka
Recept
Egyszerű

Kovászos uborka

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mike-Erdődi Zsuzsanna szerző profilképe

Mike-Erdődi Zsuzsanna

Gombás tészta fokhagymával
Recept
Egyszerű

Gombás tészta fokhagymával

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Mézes-csilis fokhagyma
Recept
Egyszerű

Mézes-csilis fokhagyma

45 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Fehér Istvánné szerző profilképe

Fehér Istvánné

Almás vöröslencsével töltött pestós pisztráng
Recept
Bonyolult

Almás vöröslencsével töltött pestós pisztráng

60 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
babiczky dóra szerző profilképe

babiczky dóra

Hasonló receptek

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.