Elkészítés: A 4 dl tejből kiveszek egy picit, meglangyosítom, és kicsi cukorral felfuttatom benne az élesztőt.
A margarint picit megolvasztom, és elmorzsolom a liszttel (nem jó, ha folyós a vaj). Hozzáadom a sót, a felfuttatott élesztőt, és elkezdem összegyúrni, szépen fokozatosan hozzáadom a maradék tejet is, közben látom, ha kicsi lisztet vagy tejet még hozzá kell adni.
A tésztát 6 felé osztom, és úgy gyúrom tovább egyenként. A 6 kis gombócot letakarva pihentetem kb. 1 óráig.
Ha szépen megkeltek a gombócok, mindegyiket kör alakúra kinyújtom, a lapot 8c felé vágom, ezeket a háromszög alakú lapokat töltöm meg. Így lesz a végén pontosan 48 db kifli, amelyet 2 adagban sütök ki.
A töltelék kis darab margarin, tömlős sajt, kevés apróra vágott hagyma, kis darab virsli vagy felvágott. Ez a rész tetszés szerint variálható, de a margarin meg a tömlős sajt azért fontos, hogy finom puha legyen a tészta.
Feltekerjük a kifliket, tojással megkenjük a tetejét, sajtot vagy szezámmagot szórunk a tetejére, és előmelegített sütőben megsütjük.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.