Elkészítés: A 4 dl tejből kiveszek egy picit, meglangyosítom, és kicsi cukorral felfuttatom benne az élesztőt.
A margarint picit megolvasztom, és elmorzsolom a liszttel (nem jó, ha folyós a vaj). Hozzáadom a sót, a felfuttatott élesztőt, és elkezdem összegyúrni, szépen fokozatosan hozzáadom a maradék tejet is, közben látom, ha kicsi lisztet vagy tejet még hozzá kell adni.
A tésztát 6 felé osztom, és úgy gyúrom tovább egyenként. A 6 kis gombócot letakarva pihentetem kb. 1 óráig.
Ha szépen megkeltek a gombócok, mindegyiket kör alakúra kinyújtom, a lapot 8c felé vágom, ezeket a háromszög alakú lapokat töltöm meg. Így lesz a végén pontosan 48 db kifli, amelyet 2 adagban sütök ki.
A töltelék kis darab margarin, tömlős sajt, kevés apróra vágott hagyma, kis darab virsli vagy felvágott. Ez a rész tetszés szerint variálható, de a margarin meg a tömlős sajt azért fontos, hogy finom puha legyen a tészta.
Feltekerjük a kifliket, tojással megkenjük a tetejét, sajtot vagy szezámmagot szórunk a tetejére, és előmelegített sütőben megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.