A mézet és a citromlevet alaposan összekeverjük, majd a lilahagymát megpucoljuk, félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük, és hozzákeverjük a mézes-citromos keverékhez. Ezután hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek jól átjárják a hagymát, majd egy szűrőbe tesszük és lecsepegtetjük.
A kagylót is egy szűrőbe tesszük, és lecsepegtetjük a füstös-olajas levét. A visszamaradt olajból 2-3 evőkanálnyit egy tálba teszünk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett lilahagymát, a felszeletelt paradicsomot, az olajbogyót, a lecsepegtetett kagylót, majd megszórjuk egy csipet sóval, őrölt borssal, és óvatosan összekeverjük. Az elkészült salátát 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Közben ízlés szerint leszeletelt kiflikarikát, vagy éppen félbevágott zsemlét, szendvicskenyeret pirítunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.