Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat kézmelegre melegítjük. A kétszer 30 dkg lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót egy tálba öntjük, majd alaposan összekeverjük őket. Ezután jöhet a többi hozzávaló: a tojások, a túró és a tej. Ezekből lágy tésztát keverünk-dagasztunk. Legvégül hozzáadjuk az étolajat, és alaposan kidolgozzuk. Konyharuhával lefedjük, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt, hozzádolgozzuk a maradék 12 dkg lisztet - vagy amennyi ahhoz kell, hogy nyújtható, könnyen kezelhető tészta legyen.
A tésztát kinyújtjuk. Egy tálkában összekeverjük a cukros kakaóport és a vaníliás cukrot, majd a tésztára szórjuk egyenletesen. Erre szórjuk a keserű kakaóport, majd meglocsoljuk az egészet olvasztott vajjal. Kicsit várunk, hogy a vaj kissé megkeményedjen, majd feltekerjük, és felszeleteljük. A szeleteket vajazott-lisztezett tűzálló tálba vagy tepsibe helyezzük egymástól nem túl messze. Kelni hagyjuk langyos helyen 10-20 percig.
Ha már szépen megemelkedtek, 180 fokos sütőbe tesszük kb. 20 percre - de 15 perc után már ellenőrizzük, nem jó-e!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.