Elkészítés: A liszttel, a cukorral, az élesztővel és a vízzel a szokásos módon kelt tésztát készítünk, jól összedagasztjuk, majd letakarva kb. 1 órán át kelesztjük. Én kenyérsütő gépben szoktam dagasztani és keleszteni, úgy is nagyon jó.
Miután megkelt a tésztánk, előmelegítjük a sütőt 180 fokra, majd nyújtódeszkára tesszük a masszát, és téglalap formára kinyújtjuk. Megkenjük a langyos tejjel, majd a kakaót és a cukrot egy tálban kikeverjük, és egyenletesen rászórjuk a tésztánkra. Utána feltekerjük, és ujjnyi vastag kis karikákat vágunk. Kb. 20 db kis csigánk lesz.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és kb. 15 perc alatt készre sütjük. Nagyon finom!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.