A tészta:
Készíts kelt tésztát a szokott módon a fenti összetevőkkel (ha nincs aludttejed tejföllel is készítheted). Ha a tészta megkelt, vedd két részre, az egyiket nyújtsd kb. 1 centi vastagra, és jöhet a töltelék!
A töltelék:
Ez a megadott tésztamennyiség feléhez elég, tehát, ha az egészet kakaósra szeretnénk, akkor mindenből kétszer ennyire lesz szükségünk, de mivel a pudingban levő keményítő hamar megköt, jobb, ha nem egyszerre keverjük ki az egészet, hanem a két adaghoz külön-külön.
A pudingot a tejjel, a vajjal és a tejszínnel kikeverjük és óvatosan a kinyújtott tésztára kanalazzuk - vigyázva, hogy a széleken ne folyjon le. Ne aggódjunk, ha túl híg! Ez esetben ne öntsük rá egyszerre az egészet, hanem csak annyit, ami nem folyik le, várjunk egy kicsit, mert a massza meg fog dermedni valamennyire pár (5-10) perc alatt, s akkor óvatosan adagoljuk rá a többit is!
Amikor ez megvan, szitáljuk rá a keserű kakaót egyenletesen, majd várjunk úgy negyed órát, hogy tovább dermedjen a töltelék.
Akkor hajtsuk be a széleket és tekerjük fel! Ha közben túl folyósnak éreznénk még mindig, akkor megint csak várjunk egy kicsit, mielőtt felszeletelnénk!
Szeleteljünk 2 centis korongokat belőle! Helyezzük őket sütőpapírra úgy, hogy kis távolságot hagyunk köztük! Ha közben-közben kifolyik egy kevéske, ahogy vágjuk, azt egy késsel kenjük rá nyugodtan a csiga tetejére!
180 fokos sütőben sütjük 15-20 percig. Amikor készen vannak, megkenjük őket tejjel vagy tejszínnel, és még néhány pedig a meleg, de kikapcsolt sütőben hagyjuk.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.