Elkészítés:
1.) Az olajat felmelegítjük egy lábasban, beletesszük az apró kockákra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.
2.) Lehúzzuk a tűzről és beleszórjuk a felaprított kapor háromnegyed részét. Visszatesszük a tűzre, kicsit megforgatjuk, rászórjuk a lisztet, és néhány percig pirítjuk. (Vigyázzunk, hogy ne égjen oda! Fehér színű maradjon!)
3.) Megszórjuk piros paprikával és jól összekeverjük.
4.) Ezután felöntjük kb. 1,5-2 liter vízzel. Beleszórjuk a borsot, a köménymagot, a szerecsendiót, az ételízesítőt és felforraljuk. Néhány percig lassan főzzük.
5.) 1 evőkanál lisztet 1-2 evőkanál vízzel csomómentesre keverünk egy csészében. Hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel simára keverjük és belekeverjük a levesbe. 1-2 percig csendesen forraljuk, nehogy összeugorjon a tejföl.
6.) Elkészítjük a buggyantott tojást. Egy 3 literes lábast háromnegyed részig megtöltjük vízzel. Beleteszünk 2 evőkanál 10%-os ecetet, 1 teáskanál sót és egy csapott teáskanál cukrot. A vizet felforraljuk, amikor forr, levesszük a lángot, hogy éppen csak gyöngyözzön a víz. Egy kisebb merőkanálba beletesszük egyenként a tojásokat, és onnan óvatosan a fazékba engedjük. (fontos, hogy a tojások ne essenek szét!) Lassan 6-7 percig forraljuk, és egy lapos kanállal minden tojás alá nyúlunk, hogy ne tapadjanak le az edény aljára. Egy szűrőkanállal kiszedjük a tojásokat és beletesszük a levesbe, és az egészet 1-2 perc alatt óvatosan összefőzzük.
7.) Tálalásként minden tányérra egy csipet kaprot szórunk díszítésképpen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.