Elkészítés: Sütünk 12 sós palacsintát.
1 kg sertéslapockából finom pörköltet főzünk hagymás alapon a lecsóval és a fűszerekkel. Amikor a hús már puha, beletesszük a
20 dkg finomra gyalult káposztát. A káposztát is puhára főzzük.
Kiszedjük a káposztás pörköltet lyukas kanállal, hogy a szaft java visszamaradjon. Kissé kihűtjük a húst, és belekeverünk 3 egész tojást, 2 gerezd tört fokhagymát, 1 kanál zsemlemorzsát és a reszelt sajt felét. Sózzuk, borsozzuk, és adunk még hozzá majoránnát, borsikafüvet, petrezselymet.
Megtöltjük a palacsintákat, amelyeket a két szélén behajtunk, majd feltekerünk, és kivajazott, zsemlemorzsával szórt tepsibe helyezünk. A reszelt sajt másik felével egyenletesen megszórjuk a tetejét, és ráöntjük a visszamaradt szaftot, amelyet előzőleg 1 kis pohár tejföllel kikevertünk.
180-200 fokon 20-30 perc alatt ropogósra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.