A káposztás pontyleves elkészítéséhez a halfilét ujjnyi vastagra szeljük, és besózzuk.
A káposztát kifacsarjuk, ha túl savanyú, átmossuk, és ollóval rövidre vágjuk, így könnyebb fogyasztani és gusztusosabb.
Fazékba rakjuk a felkockázott vöröshagymával együtt, rátesszük a babérleveleket, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, és fedő alatt puhára főzzük. Ha kell, a vizet pótoljuk, és ízlés szerint teszünk bele sót és ételízesítőt.
Ha a káposzta megfőtt, rárakjuk a besózott halat, és pár perc alatt puhára pároljuk. Végül erős paprikával, kifacsart citromlével, tejföllel és majoránnával ízesítjük. Egyet forralunk rajta, és tálaljuk.
Megjegyzés
Ez kifejezetten őrölt pirospaprika nélküli fehér halleves. Recept: Tömböly Dénesné
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.