Elkészítés: 1 fej apróra vágott vöröshagymával a malachúsból pörköltet készítünk, félretesszük.
A húsos szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, félretesszük.
1 nagy fej vöröshagymát felkockázzuk, és kevés olajon aranybarnára pirítjuk, félretesszük.
A töltelékeket elkészítjük, mintha kolbászhúst készítenénk: a darált húshoz keverjük a 4 nagy gerezd zúzott fokhagymát, az előzőleg megpirított vöröshagymakockát, a fűszerek tetszés szerinti mennyiségét. Megkóstoljuk, hogy kell-e még bele több fűszer. Hozzákeverjük a savanyított káposzta 1/3-át és a pohár rizst, majd adunk hozzá 3 dl vizet (amire azért van szükség, hogy a szorosan becsomagolt rizsnek legyen mit felszívni, és megpuhuljon. Jó alaposan kikeverjük kézzel a tölteléket, és a savanyított káposztafejeket megtöltjük.
Majd egy hatalmas fazék alján szétterítjük a szálas savanyú káposzta 1/3-át, rakunk rá egy sor töltött káposztát, majd rakunk rá a malacpörköltből és a sült szalonnából, majd megint savanyú káposzta és töltött káposzta következik, ameddig el nem fogy. Rakjunk közé pár szem babérlevelet, és tehetünk bele pici erős paprikát ízlés szerint.
Majd töltsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Szórjuk meg a tetejét is egy kis fűszerrel. Forrástól számított 1 óra kb. elég neki. Majd habarjuk be egy kevés vízben elkevert étkezési keményítőből készült sűrűsítővel, és forraljuk még 5-10 percen át.
Tejföllel, zöldfűszerekkel díszítsük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.