Elkészítés: A karfiolfejről leszedünk egy csészére valót az apróbb rózsákból. A többit nagyobb darabokra vágjuk és félrerakjuk. Egy teflontepsi aljába sót teszünk, rászórjuk a csészényi karfiolt. Előmelegített sütőben 120 fokon 1 óra alatt barnára, szárazra sütjük, majd kivesszük őket a tepsiből.
Közepes lángon 10 percig pirítjuk a margarinon a hagymát, majd beletesszük a félretett karfiolt, és 5 percig pároljuk. Hozzáöntjük a levesalapot, a sherry-t, a szerecsendiót, és kis lángon 20 percig forraljuk. Pépesítjük a karfiollevest. Hozzáöntjük a tejet, és kis lángon, gyakori keverés mellett 10 percig gyöngyöztetjük.
Tálaljuk, majd pár csepp bor- vagy almaecettel ízesítjük, és rászórjuk a megsütött karfiolrózsácskákat és a citromhéjat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.