Elkészítés: A rizst alaposan megmosom és lecsöpögtetem. Egy fazékba rakok egy kevés olajat és beleteszem a rizst. 1-2 percig pirítom, majd felöntöm vízzel. Teszek az edénybe ízlés szerint ételízesítőt, és puhára főzöm. Ha megfőtt, lecsöpögtetem a vizet róla, és egy műanyag edénybe teszem ideiglenesen. Eközben a vöröshagymát apróra vágom, és egy serpenyőben az olívaolajon megpirítom. Ráteszem a darált sertéshúst, és folyamatos kavarás mellett fehéredésig párolom. Ha kész, ráteszem a Knorr Rafinériát, elkeverem a hússal, majd felöntöm annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje a húst. Lassú tűzön pörköltet készítek. Amíg a hús készül, a karfiolt rózsáira szedem és megmosom. Ételízesítős vízben felteszem főni. Miután kellőképp puha, lecsöpögtetem, és egy nagyobb edénybe teszem. Amikor a pörkölt elkészült, összekeverem a főtt karfiollal. Nem gond, ha a karfiol kicsire szétesik. Egy tepsi aljára helyezem a rizs egyharmadát. Ha nem elég sós, teszek rá egy kevés ételízesítőt, és elkeverem vele. A rizsre ráteszem a húsos karfiol felét. Erre következik a tejföl. Ízlés szerint megkenem a tetejét. Majd ismételten következik a rizs, újra a karfiolos hús és tejföl. Legvégül a tetejére rakom a megmaradt rizst. Ismét megkenem tejföllel, és megszórom a reszelt sajttal.
Az étel nem igényel sok időt a sütőben, hiszen minden előre van főzve. 15-20 perc sütés elég, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.