A kekszet kicsit összetörjük, majd aprítógéppel összedaráljuk. A margarint felolvasztjuk, először a felét öntjük rá, majd ahogy felveszi a kekszdara, hozzáadjuk a többi olvasztott margarint is, de nem szabad eláztatni. A margarinos kekszdarát a tortaforma aljába nyomkodjuk egy kanállal, amíg egyenletes felületet nem kapunk.
A krémhez a mascarponét egy tálba kanalazzuk, majd a vaníliás cukrot és a vanília aromát hozzáadjuk. (Aki édesebben szereti, annak ízlés szerint ajánlott még 2 ek. cukrot beletennie.) A habtejszíneket kemény habbá verjük és a mascarponéhoz keverjük.
Amikor megfőztük a kávét (én kotyogós kávéfőzővel főztem), beáztatjuk a lapzselatinokat jéghideg vízbe. (Én 4 darabot használtam, mert krémesebbre akartam hagyni a krémet, de a 6 lap az óvatosabbaknak biztonságosabb lehet.) A még meleg, de már nem gőzölgő kávéba keverjük a már megpuhult és kifacsart lapzselatinokat. Ügyelni kell arra, hogy elég meleg legyen a kávé, mert gyorsan kihűl, és a langyos kávéban nem keveredik el a zselatin.
A már zselatinos kávét hozzáadjuk a tejszínes mascarponéhoz. (Én 2 decit adtam hozzá, mert kedvelem az erősebb kávé ízt.) A kekszes alapra öntjük a krémet, és hagyjuk a hűtőben megkötni legalább 6 órán keresztül. A tortaformában körbevágjuk a tortát, és csak ezután emeljük le a forma oldalát.
Tálalás előtt feldíszítjük. A piskótatallérokat elhelyezzük a torta tetején, majd rászítáljuk a kakóport.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.