A kelkáposztát alaposan megmossuk, majd felszeleteljük, a krumplit megpucoljuk és felkockázzuk.
A burgonyát és a kelkáposztát beletesszük egy fazékba, felengedjük vízzel, majd sóval, borssal fűszerezzük. Körül-belül 30 percig főzzük.
Közben felszeleteljük a kolbászt és megsütjük, majd félretesszük.
Elkészítjük a rántást: egy serpenyőben forró olajon megdinszteljük a felaprított fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet, s állandó keverés mellett világosbarnára pirítjuk.
Levesszük a tűzhelyről, megszórjuk ízlés szerint köménymaggal, pirospaprikával, majd feleresztjük vízzel. Beleöntjük a levesbe, összekeverjük, majd felforraljuk.
Tálaláskor mélytányérba szedjük a főzeléket, kanalazunk rá tejfölt, és megszórjuk a kolbászkarikákkal.
Megjegyzés
Az elkészítéskor lókolbász használtam nosztalgiából. Pályakezdő koromban a legolcsóbb húskészítmény volt, ma már majdhogynem luxus.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.