Lágy habot verünk a fehérjékből, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, egy kevés vizet, és összeforgatjuk. Hozzáadjuk a darált marhahúst, a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, a fűszereket, a sót, a csontot és az egész marhahúsdarabot. Összekeverjük, majd felöntjük 2 l vízzel. Gyakori kevergetés mellett felforraljuk, majd kis lángon 4–5 óráig főzzük.
Akkor jó, ha a hús és a zöldség egy összefüggő réteget képez a leves tetején. 15 percig pihentetjük, majd leszűrjük. Az egészben főtt marhahúst apróra tépkedjük, megsózzuk és megborsozzuk, majd összeforgatjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
A tésztához összedolgozzuk a hozzávalókat. Cipót formázunk, majd kinyújtjuk és 2 részre vágjuk. Megkenjük vízzel, és az egyik tésztalapra halmozzuk a marhahúsos tölteléket. Ráhelyezzük a másik lapot is, majd óvatosan kinyomjuk a 2 réteg közül a levegőt. Derelyevágóval körbevágjuk, majd forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. A forró levesben kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.