A kelkáposztát leveleire szedjük, a leveleket félbehajtjuk, a vastag középső ereket kivágjuk, és csíkokra aprítjuk. A burgonyát felkockázzuk, a répát vékonyan felkarikázzuk, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk. A virslit felkarikázzuk.
A kelkáposztát és a burgonyát a répával feltesszük főni kb. 1-1,5 liter vízben. Megsózzuk, megborsozzuk, majorannával és köménnyel ízesítjük, majd puhulásig főzzük.
Közben egy serpenyőben a virslit pár csepp olajon megpirítjuk, majd félretesszük.
Az olajból és a lisztből rántást készítünk, amin megpirítjuk a vöröshagymát, majd az áttört fokhagymát. Egy percig pirítjuk, félrehúzzuk, és meghintjük pirospaprikával, majd elkeverjük benne a hideg tejfölt és 1 dl hideg vizet, hogy folyékony legyen a rántás. Hőkiegyenlítés után a leveshez keverjük.
Visszatesszük a tűzhelyre, újraforrásig keverjük, szükség szerint tovább fűszerezzük. Hozzáadjuk a virslit, néhány percig lassan együtt főzzük, közben pár csepp ecetet is adunk hozzá. Kicsit pihentetjük, és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.