Elkészítés: A zöldfűszereket leöblítjük, leveleiket lecsipkedjük. A hagymaféléket megtisztítjuk, az újhagymát 20-25 cm-nyi zöldjével együtt felkarikázzuk. A hagymafejet finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 1 evőkanál olajon, felét a darált húshoz adjuk. Az újhagymát a maradék hagymára dobjuk, fél percig pirítjuk, felöntjük 1 liter vízzel és 2 dl tejszínnel. Hozzáadjuk a húsleveskockákat és a zöldfűszereket, mérsékelt tűzön 15-20 percig forraljuk.
Alaposan összedolgozzuk a darált húst, a hagymát, a zsemlemorzsát, a tojássárgáját, a pirospaprikát, sót és borsot. Kiskanálnyi darabokban húsgombócokat gömbölyítünk belőle, és 1 evőkanálnyi felhevített olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük (5 perc). Kivesszük a zsiradékból, melegen tartjuk.
A levest botmixerrel krémessé zúzzuk, utánasózzuk, borsozzuk, még egyszer felforraljuk. Mély tányérokba szedjük, beletesszük a húsgombócokat, tetejüket 1-1 kávéskanál tejszínnel cirmosítjuk, és a felkarikázott paprikával, valamint a zöldfűszerbóbitával díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.