Elkészítés: A zöldfűszereket leöblítjük, leveleiket lecsipkedjük. A hagymaféléket megtisztítjuk, az újhagymát 20-25 cm-nyi zöldjével együtt felkarikázzuk. A hagymafejet finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 1 evőkanál olajon, felét a darált húshoz adjuk. Az újhagymát a maradék hagymára dobjuk, fél percig pirítjuk, felöntjük 1 liter vízzel és 2 dl tejszínnel. Hozzáadjuk a húsleveskockákat és a zöldfűszereket, mérsékelt tűzön 15-20 percig forraljuk.
Alaposan összedolgozzuk a darált húst, a hagymát, a zsemlemorzsát, a tojássárgáját, a pirospaprikát, sót és borsot. Kiskanálnyi darabokban húsgombócokat gömbölyítünk belőle, és 1 evőkanálnyi felhevített olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük (5 perc). Kivesszük a zsiradékból, melegen tartjuk.
A levest botmixerrel krémessé zúzzuk, utánasózzuk, borsozzuk, még egyszer felforraljuk. Mély tányérokba szedjük, beletesszük a húsgombócokat, tetejüket 1-1 kávéskanál tejszínnel cirmosítjuk, és a felkarikázott paprikával, valamint a zöldfűszerbóbitával díszítjük.
2024.12.13.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.