Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A kiflit vékony karikára vágjuk.
A vaj egyharmadát felolvasztjuk, és összekeverjük a tejjel. Beledolgozzuk a tojássárgákat, csipetnyi sót, 3 evőkanál cukrot, a reszelt citromhéjat és a mazsolát. Hozzáadjuk a felszeletelt kiflit, és kb. 10 percig áztatjuk. Ha jól átázott, belekeverjük a lisztet. A tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, és lazán kiflis masszába forgatjuk.
A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A maradék vajat tepsiben felolvasztjuk, beleöntjük a masszát, betesszük a sütőbe. Többször megkeverjük, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Vaníliás porcukorral megszórjuk, forrón tálaljuk. Gyümölcsízt vagy kompótot külön adunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.