A kínai kel leveleket tépkedjük darabokra. A kicsit keményebb középső részét tegyük félre (felhasználhatjuk más ételekhez). A retket vágjuk vékonyra vagy reszeljük le. A zöldhagymát a zölddel együtt vékony karikákra vágjuk.
A felaprított zöldségeket tálban összekeverjük, kicsit sózzuk, majd 4-5 evőkanál szójaszószt keverünk bele. Tegyük hűtőbe, és hagyjuk állni kb. 5 órát.
A saláta a hűtőben levet ereszt. Öntsük le róla, majd ebben a lében keverjük el a fokhagyma nyomón átprésel fokhagymákat. Adjuk hozzá a szárított chilit, a reszelt gyömbért, 2-3 evőkanál almaecetet, és az édesítőt vagy mézet, valamint a mogyoróolajat. Keverjük el alaposan, majd öntsük rá a salátára.
Megjegyzés
Autentikus, koreai étel. A lényege, az ízesítés és a több napig történő érlelés. Érdemes az elkészítést követően kb. 2 napig letakarva érlelni. Az alapanyag minden esetben a kínai kel. A kínai kel egyébként könnyen szívja magába a különböző szószokat, olajokat, amiket rostjai átvesznek, és finom étel válik belőle.
A receptet Hajdú István küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.