A porcukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, és robotgéppel, pár perc alatt jó habosra keverjük (legalább a háromszorosára).
Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, hozzácsorgatjuk a forró vizet, majd még 1-2 percig keverjük.
A lisztet összekeverjük a kakaóval, ezutána cukros tojáshabhoz szitáljuk, majd fakanállal, óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön, összeforgatjuk.
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd egyenletesen belekanalazzuk a masszát.Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten, tűpróbáig sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a formában hűlni, majd rácsra tesszük, és kihűtjük teljesen.
Amikor a tészta kihűlt, két egyforma tortalappá vágjuk.
Az alsó krémréteghez a porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliaaromát és a mascarponét, majd habosra keverjük.
A Hulalát (v. habtejszínt) elkezdjük felverni, majd, amikor már habosodik, állandó keverés mellett hozzáadjuk a zselatin fixet, és keverjük tovább, hogy kemény habot kapjunk.
Ezután a mascarponekrémhez apránként hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, belehelyezzük az egyik tortalapot, majd egyenletesen kanalazzuk rá a habos krémet. Ezután legalább egy órára betesszük a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen.
A csokoládéréteghez egy fém tálba beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a felkockázott vajat, és gőzfürdő fölött, kevergetve felolvasztjuk, majd éppen csak langyosra hűtjük.
Kivesszük a tortát a hűtőből, majd a krémre egyenletesen rácsorgatjuk a csokoládét, és visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
A felső krémréteghez a porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliaaromát és a mascarponét, majd habosra keverjük.
A Hulalát (v. habtejszínt) elkezdjük felverni, majd, amikor már habos, állandó keverés mellett, hozzáadjuk a zselatin fixet, és továbbkeverjük, hogy kemény habot kapjunk.
A mascarponekrémhez apránként hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.
Kivesszük a tortaformát a hűtőből, majd a csokoládérétegre egyenletesen rákanalazzuk a habos krémet, majd rátesszük a másik tortalapot, és tenyérrel óvatosan lenyomkodjuk, és visszatesszük hűtőbe, legalább fél órára.
A csokoládébevonathoz egy fém tálba beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a felkockázott vajat, és gőzfürdő fölött, kevergetve felolvasztjuk.
Ezután kivesszük a tortát a hűtőből, és a tortalapra egyenletesen rácsorgatjuk a felolvasztott csokoládét, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Megjegyzés
Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.