A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a gluténmentes darált keksszel és egy 20-24 cm-es tortaforma aljára nyomkodjuk pl. egy kanál segítségével. Én jelen esetben egy nagy tepsiben csináltam, mert ahogyan a képen is látható, számot formáltam, ezért én az alapot háromszor ennyi hozzávalóból csináltam, hogy ,,megálljon".
A krémhez felolvasztjuk a csokoládét gőz fölött, hozzákeverjük a mascarponéhoz, majd a tojásokat habbá verjük és hozzá keverjük a masszához. Ekkor kóstoljuk meg, ha nem elég édes, nyugodtan rakjunk még hozzá édesítőt.
A krémet kenjük rá az alapra, majd rakjuk a hűtőbe egy éjszakára (akkor kicsit megdermed, ha ezt a folyamatot kikhagyjuk, akkor kicsit folyósabb krémmel tudunk tovább dolgozni).
A díszítéshez bevonjuk a tetejét, ehhez szintén gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, habbá verjük a tojások fehérjét, összekeverjük, majd bekenjük vele a torta tetejét. Ennél a résznél jó az, ha előző éjszaka a hűtőben dermedni hagytuk a krémet, mert akkor rózsákat tudunk nyomni belőle a torta tetejére díszítésként. Én jelen esetben mindenféle csokit raktam a torta tetejére.
Ha nem kell figyelned a glutén,-laktóz vagy cukortartalomra, akkor 8db bármilyen Kinder csokit keverj bele a krémbe, hogy még intenzívebb legyen az íz!
Ezt a receptet ugyanilyen arányokban el lehet készíteni akár cukorral, akár glutént és laktózt tartalmazó alapanyagokból is.
Remélem ízlett a receptem, ha elkészítetted, visszajelzésed a komment szekcióban várom! :) Szép napot!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.