A lisztt összekeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a margarint, és összemorzsoljuk.
Ezután hozzákeverjük a kétféle cukrot és a kakaót, majd a közepébe egy kis mélyedést vájunk, és belekanalazzuk a mézet, beleöntjük a kissé felvert egész tojásokat és az 1 evőkanál tejfölt. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, és ha szükséges, akkor apránként hozzáadunk még egy kevés tejfölt. A kész tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, majd cipóvá formáljuk.
Egy sütőpapírt megszórunk egy kevés liszttel, majd kinyújtjuk az egyik tésztacipót 22 x 32 cm-es tepsi méretűre, és ráhelyezzük a tepsi hátlapjára. 170 fokra előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ezután a sütőből kivéve a rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. A másik tésztacipóval is így járjunk el.
A krémhez a pudingport és a lisztet összekeverjük, majd egy kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet felmelegítjük, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a pudingos keveréket. Ezután pár perc alatt sűrűre főzzük. A forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt, hogy sima állagú krémet kapjunk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A margarint simára keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként hozzákeverjük a teljesen kihűlt pudingot.
Belehelyezzük a tepsibe az egyik tésztalapot, egyenletesen rásimítjuk a krémet, és ráhelyezzük a másik tésztalapot. Néhány órán át állni hagyjuk, hogy a tészta teljesen megpuhuljon, összeérjen.
Tálalás előtt a sütemény tetejét ízlés szerint megszórjuk porcukorral, majd felszeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.