Egy mély tálban a 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és robotgéppel eldolgozzuk a cukros fehérjében, majd hozzáadjuk a sütőport és a finomlisztet, gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük, majd hozzádolgozzuk a darált dióbelet.
A masszát egy nagyobb (35x35 cm), sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, kanállal egyenletes eloszlatjuk és előmelegített sütőbe tesszük. 150 fokon készre sütjük, és tűpróbával ellenőrizhetjük a tészta állagát. A kisült lapot fadeszkára borítjuk, és az aljáról lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűlt négy részre vágjuk (4 db 17,5x17,5 cm nagyságú lap).
A krémhez a pudingport a cukorral összekeverjük és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet.
A pudingot megfőzzük, kihűtjük és robotgép segítségével hozzádolgozzuk a teavajat. Egy lapot tálcára teszünk, megkenjük 2 kanál áfonyalekvárral, ráhalmozzuk a krém 1/3 részét.
Ezután rátesszük a következő lapot, rátesszük 2 kanál áfonyalekvárt és a krém 1/3 részét, majd ismét lap és a megmaradt lekvár, krém. Végül rátesszük az utolsó lapot és porcukorral meghintjük. Fogyasztásig hűtve tároljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.