Elkészítés: A tésztához a vajat a cukorral, a tojássárgájával, a liszttel, a sütőporral, egy csipet sóval összegyúrjuk, cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük.
A tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, köröket vágunk ki belőle, és kibéleljük velük a kivajazott kosárkaformákat. Villával több helyen megszurkáljuk, és a sütőben kb. 15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A kókusztejet kissé megmelegítjük, a zselatint kinyomkodjuk, és a kókusztejben felolvasztjuk. A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A héjat, 3 evőkanál levet, a cukrot, a rumot a kókusztejhez adjuk, és a hűtőbe tesszük, hogy kissé megkocsonyásodjon. A tejszínt kemény habbá verjük, amikor a krém elkezd kocsonyásodni, beleforgatjuk. A krémet 1 órára behűtjük.
A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst vékony szeletkékre vágjuk.
A krémből minden kosárka közepébe teszünk 1-1 nagy evőkanállal, és körberakjuk a mangószeletekkel.
A tortazselét a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkészítjük, de a szörpöt is belekeverjük. Még melegen a tortácskákra locsoljuk. Megszórjuk a kókuszreszelékkel, hagyjuk megkocsonyásodni.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.