Megtisztítjuk, megmossuk a kagyló héját, majd 1/2-2 órán át áztatjuk, és a kinyílt kagylókat kidobjuk. Leszűrjük, 10-15 percig forró vízben főzzük.
A kinyílt kagylóhéjból kiszedjük a kagylóhúst, lecsepegtetjük. A zárt kagylókat kidobjuk. Kevés olajon aranybarnára pirítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk az aprított vöröshagymát és a citromfüvet.
Felöntjük a tejjel és a kókusztejjel, kis lángon összefőzzük. A lecsepegtetett kukorica hozzáadása után a levest (ami inkább mártásszerű) mixeljük, majd átszűrjük. Citromlével és halszósszal ízesítjük.
Citromgerezdekkel és petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
A friss citromfű helyett szárította, vagy citromfű leveleket is használhatunk. A halszósz sós, ezért óvatosan bánjunk a sózással. Mirelit kukoricával is készíthetjük, csak külön cukros vízben meg kell főzni. Amikor konzerv kagylóhússal készítjük, akkor csak a levest kell elkészíteni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.