- A felesborsót beáztatjuk előző este. A két vöröshagymát apróra vágjuk, és az egyiket az olajon üvegesedésig pároljuk. Rátesszük a lecsöpögtetett sárgaborsót, a babérlevelet, és felöntjük a húslevesalaplével, majd puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk, római köménnyel ízesítjük. A végén kókusztejjel higítjuk, a lime levét hozzáöntjük, és elkeverjük.
- A húst felcsíkozzuk. A másik hagymát, egy serpenyőben, a felkockázott baconön megpirítjuk, a húst is hozzáadjuk, és fehéredésig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről. Meghintjük sóval, borssal, piros paprikával, és felöntjük 1-2 dl vízzel. Lefedve, takarék lángon puhára pároljuk.
- A főzeléket és a húst apróra vágott korianderzölddel tálaljuk.
KLASSZIKUS GÖRÖG SALÁTA
NUTELLÁS AMERIKAI PALACSINTA