Elkészítés: Az élesztőt 1,5 deci langyos cukros tejben felfuttatjuk. A megkelt kovászhoz hozzákeverjük a megolvasztott margarint, majd a maradék langyos tejet, belekeverjük, és keverve fokozatosan hozzáadjuk a sóval elvegyített lisztet.
Amikor már nehezen keverhető a massza, kézzel dagasztjuk tovább, hozzáadva a szezámmagot is. A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd kelesztő tálba tesszük, vagy letakarva megkelesztjük.
Utána lisztezett deszkán átgyúrjuk, 2 hosszúkás rúddá sodorjuk, majd a közepükbe helyezzük a kolbászt, és betakarjuk tésztával.
A töltött kenyeret a sima felületével felfelé sütőlapra rakjuk, és újból kelni hagyjuk. Közepes hőmérsékletű sütőbe tesszük a megkelt, vízzel megspriccelt kenyeret, és készre sütjük.
Sütés közben néhányszor még megspricceljük vízzel, hogy szépen piruljon.
Készíthetjük más töltelékkel is, pl. főtt sonkával, fűszeres darált hússal vagy előpárolt zöldséggel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.