A kacsacombot bedörzsöljük sóval, borssal, és a hűtőben pihentetjük legalább egy éjszakán át. Ezután áttesszük egy magas falú hőálló tálba vagy lábosba, és felöntjük az alaplével. Mellédobjuk a rozmaringot, a fokhagymát, valamint a babérlevelet, és annyi kacsazsírt adunk hozzá, amennyi ellepi. Így hőkezeljük (konfitáljuk) a sütőben 150 fokon 30 percig, majd 80 fokon 4 órán át. Végül kivesszük és egy tepsiben melegen tartjuk.
A meghámozott körtét kettévágjuk és a magházát eltávolítjuk. A fehérbort felöntjük 2 dl vízzel, majd összeforraljuk a cukorral és a fahéjjal. Beletesszük a körtét, és közepes hőfokon félpuhára főzzük kb. 5 perc alatt. Ezután félrehúzzuk és melegen tartjuk.
A salátához a rukkolát meglocsoljuk a citrom kifacsart levével és összeforgatjuk a felezett vagy tetszés szerint durvára tört dióval. A kacsacombot a forró sütőben kissé megpirítjuk, majd a párolt körtével és a salátával tálaljuk.
Megjegyzés
Recept és fotó: Pezsgőház Étterem
http://pezsgohaz.hu/
Néhány kocka kéksajtot is tehetsz a tányérra: remekül illik a körtéhez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.