Elkészítés: 1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Kikenünk, sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm-es tortaformát. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
2. Az étcsokoládét összetörjük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Habosra keverjük a tojássárgáját a tejjel, a konyakkal, a vajjal és a cukorral. Majd hozzáadjuk a csokoládét, utána a mandulát és a sütőport. Óvatosan belekanalazzuk a tojáshabot, összeforgatjuk, és a formába töltjük. A sütőben kb. 25 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
3. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A fehér csokoládét megolvasztjuk. A zselatinlapokat hideg vízbe beáztatjuk. A tojássárgáját a cukorral és a konyakkal vízgőz felett habosra verjük. A zselatint kinyomkodjuk, és a még meleg tojáskrémhez keverjük, majd a csokoládét is hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg a krém langyosra hűl. Ekkor a tejszínhabot is belekanalazzuk.
4. A kihűlt tésztát 2 lapra vágjuk, az alsót a krémmel megkenjük, majd rátesszük a másik lapot és kb. 2 órára a hűtőbe tesszük.
5. A csokoládébevonathoz a cukrot kis edényben karamellizáljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, és felforraljuk. A tortabevonót összetördeljük, a karamelles tejszínhez adjuk a konyakkal együtt, és addig melegítjük, amíg jól kenhető krémet kapunk. A torta tetején egyenletesen elosztjuk, az oldalára is rákenjük. A süteményt cukorgyöngyökkel, csokoládédíszekkel dekoráljuk. Ha megkötött a bevonó, szeletelve tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.