Elkészítés: 1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Kikenünk, sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm-es tortaformát. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
2. Az étcsokoládét összetörjük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Habosra keverjük a tojássárgáját a tejjel, a konyakkal, a vajjal és a cukorral. Majd hozzáadjuk a csokoládét, utána a mandulát és a sütőport. Óvatosan belekanalazzuk a tojáshabot, összeforgatjuk, és a formába töltjük. A sütőben kb. 25 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
3. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A fehér csokoládét megolvasztjuk. A zselatinlapokat hideg vízbe beáztatjuk. A tojássárgáját a cukorral és a konyakkal vízgőz felett habosra verjük. A zselatint kinyomkodjuk, és a még meleg tojáskrémhez keverjük, majd a csokoládét is hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg a krém langyosra hűl. Ekkor a tejszínhabot is belekanalazzuk.
4. A kihűlt tésztát 2 lapra vágjuk, az alsót a krémmel megkenjük, majd rátesszük a másik lapot és kb. 2 órára a hűtőbe tesszük.
5. A csokoládébevonathoz a cukrot kis edényben karamellizáljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, és felforraljuk. A tortabevonót összetördeljük, a karamelles tejszínhez adjuk a konyakkal együtt, és addig melegítjük, amíg jól kenhető krémet kapunk. A torta tetején egyenletesen elosztjuk, az oldalára is rákenjük. A süteményt cukorgyöngyökkel, csokoládédíszekkel dekoráljuk. Ha megkötött a bevonó, szeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.