Az üvegeket elmossuk, és hagyjuk, hogy teljesen megszáradjanak.
A körtéket megpucoljuk, a magházat eltávolítjuk, a nagyobbakat 4 felé vágjuk, a kisebbeket csak félbe. A rossz részeket eltávolítjuk. A szeleteket citromlével ízesített vízbe tesszük.
A befőttesüvegek alkára két evőkanál cukrot, és egy késhegynyi tartósítószert teszünk teszünk, kicsit összekeverjük, majd szépen elrendezve megtöltjük az üveget a körtével. A gyümölcs tetejére teszek még egy evőkanál cukrot. Ezt addig ismétjük, míg elfogy a körte. 2 celofánlapot teszünk az üveg szájára, majd a kupakkal lezárom.
Egy nagy fazekat, amibe belefér az összes üveg, kibélelünk 2 réteg újságpapírral. Belepakoljuk az üvegeket, majd felöntjük vízzel úgy hogy az üvegek kb. a 3/4-éig érjen. Az üvegek tetejére teszünk 2 réteg újságpapírt, majd a forrástól számítva kb. 30-40 percig dunsztoljuk. Kis lángon kezdjük melegíteni, hogy az üvegek ne pattanjak szét. Ha kész, hagyjuk, hogy az üvegek teljesen kihűljenek a fazékban, majd mehetnek a kamrapolcra!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.