Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Minestrone recept
Minestrone
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Körtés csokoládémousse torta recept
recept
Rafinált

Körtés csokoládémousse torta

120 perc
15 adag
Költséges
2018. 10. 23.

Elkészítés

  1. Először a piskótát készítjük el: asütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 18 cm átmérőjű tortakarika aljára sütőpapírt teszünk. Egy lábasban vizet melegítünk, mert a tojást gőzfürdő felett melegíteni fogjuk. A tojást és az eritritet egy fémtálba tesszük, és ha már gyöngyözik a lábasban a víz, a tálat a gőz fölé tesszük, és az eritrites tojást folyamatos keverés mellett csípősre melegítjük (ez hőmérővel mérve 40°C). Ha ezt a hőfokot elérte a keverék, levesszük a gőzről (a vizet ne öntsük ki, még fog kelleni), és robotgéppel kihabosítjuk (közben ki is fog hűlni). Egészen habosra kell verni, a tál alján is tojáshab legyen, ehhez legalább két percig járatni kell a robotgépet.
  2. Ezután kézi habverőre (vagy fakanálra) váltunk, és hozzákeverjük a teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet és az átszitált kakaóport. A vajat megolvasztjuk, és ezt is a tésztához keverjük.
  3. A masszát az előkészített tortakarikába öntjük, a tetejét elsimítjuk, és előmelegített sütőben 7-8 perc alatt kisütjük. Tűpróbáig kell sütni, 5 perc sütési idő után már sűrűn nézegessük, mert a sütési idő függ a sütőtől is, és hamar kisül.
  4. Ezután a körtés réteget készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni.
  5. A körtéket megmossuk, meghámozzuk, a magházat kivágjuk, és apró, félcentis kockákra vágjuk. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, rádobjuk a körtekockákat, megszórjuk a fűszerekkel, összekeverjük, és kb. 15 perc alatt megpároljuk a körtét. Ha kész, szűrőre tesszük, hogy lecsöpögjön a felesleges folyadék, és ezen hagyjuk kihűlni.
  6. A ropogós réteghez a földimogyorót megtörjük, nem túl apróra, akkor jó, ha kisebb és nagyobb darabok is vannak benne. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, és hozzákeverjük a földimogyorót. Ezt a keveréket egyenletes rétegben a kihűlt tortalapra kenjük, és legalább 15 percre a hűtőbe tesszük, amíg a ropogós réteg teljesen meg nem szilárdul (ez az idő fagyasztóban való hűtéssel rövidíthető).
  7. Ha kopogósra szilárdult a csokis réteg a piskótán, a tetejére halmozzuk a körtét, egyenletes rétegben elsimítjuk, kicsit lenyomkodjuk, majd visszatesszük a hűtőbe.
  8. Miközben hűl a torta alapja, elkészítjük a csokoládémousse-t. Egy lábasban vizet melegítünk.
  9. Miközben a víz melegszik, egy fémtálba kimérjük a 200 g cukormentes étcsokoládét, kockákra tördeljük; egy másik fémtálban pedig összekeverjük a tojássárgáját, a 44 g tejszínt, a tejet és az eritritet.
  10. Ha felforrt a víz, előbb a csokoládét olvasztjuk fel a gőz fölött, majd ha ez kész, félretesszük, és a tojássárgájás keveréket tesszük a gőzre. Ezt „fakanáltesztig” melegítjük, vagyis addig, amíg egy kicsit sűrűbb lesz (nem pudingsűrű), amit onnan láthatunk, hogy ha egy fakanalat belemártunk a szószba, és a hátoldalán végighúzzuk az ujjunkat, akkor nem fog összefolyni a két rész. (Ez a hőfok hőmérővel mérve 80°C.)
  11. Ha kész a krém, több kis részletben az olvasztott csokoládéra öntjük, és elkeverjük. 4-5 percre betesszük a hűtőbe, mert a langyos csokoládékrémtől összeesne a hab. Ne hűtsük túl sokáig; a lényeg, hogy ne legyen túl meleg.
  12. Eközben a 320 g tejszínt habbá verjük, és több részletben a csokoládés krémhez keverjük. Most még kicsit folyós a keverék, de ettől nem kell megijedni, ha megdermed, nagyon finom krémes-habos állaga lesz.
  13. Mielőtt betöltjük a tortát, a díszítéshez tegyünk félre 2-3 kanálnyit a krémből.
  14. A tortakarikát tegyük vissza a torta alapja köré, előbb habzsák segítségével töltsük ki az oldalt lévő rést, majd halmozzuk a maradék mousse-t a tetejére (ehhez nem muszáj csatos formát használni, a sima, alj nélküli tortakarika is jó, ha sík tálra tettük a tortát, nem fog alul kifolyni a mousse). Tegyük a tortát hűtőbe egy éjszakára, hogy a mousse megdermedjen.
  15. Másnap melegítsük meg a tortakarika oldalát és emeljük le a tortáról. A torta tetejére kis szűrővel szitáljunk kakaóport. A díszítéshez félretett mousse-t töltsük csillagcsöves habzsákba (ha túlságosan megdermedt, előtte óvatosan keverjük át), és a tortát körben díszítsük 12 pöttyel, majd szórjuk meg őket apróra tört földimogyoróval.
Megjegyzés
"Kakaós piskótán leheletvékony roppanós csokoládé-földimogyoró réteg, lágyan fűszeres körte és selymes csokoládémousse" Ez a torta Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny győztese, megalkotója Erdődi Zsófia.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Marcipános-körtés pite
Recept
Bonyolult

Marcipános-körtés pite

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Körtés kekszes süti
Recept
Egyszerű

Körtés kekszes süti

45 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Habos körtés kocka
Recept
Bonyolult

Habos körtés kocka

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Vörösboros körtés csokis pite
Recept
Egyszerű

Vörösboros körtés csokis pite

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Cukormentes körtebefőtt
Recept
Egyszerű

Cukormentes körtebefőtt

45 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Cukormentes csokifagyi
Recept
Egyszerű

Cukormentes csokifagyi

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Körtés pitetorta mandulaforgáccsal
Recept
Bonyolult

Körtés pitetorta mandulaforgáccsal

120 perc
|
12 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Cukormentes csokitorta
Recept
Rafinált

Cukormentes csokitorta

120 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Körtés-csokoládés sütemény
Recept
Bonyolult

Körtés-csokoládés sütemény

75 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Cukormentes csokitorta recept
Recept
Rafinált

Cukormentes csokitorta

120 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diabetikus szilvás süti recept
Recept
Bonyolult

Diabetikus szilvás süti

0 perc
|
18 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.