A körtét hámozzuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk falatnyi darabokra. Tegyük lábosba 1,5 dl almalével és a cukorral együtt. Főzzük 2 percig. Keverjünk simára 2 ek almalevet a keményítővel, majd adjuk a főtt körtéhez, és főzzük együtt további 2 percig. Ha szükséges, adjunk hozzá még 1-2 ek cukrot.
Törjük darabokra a piskótát, majd rendezzük el egy tűzálló tálban. Locsoljuk meg 5 ek almalével és a likőrrel. A megtisztított epret vágjuk félbe vagy negyedekbe. Forgassuk a főtt körtéhez, majd locsoljuk az egészet a babapiskótára.
Verjük félkeményre a fehérjét, majd adjunk hozzá 10 dkg cukrot, és verjünk kemény habot. Halmozzunk lágy csúcsokat a piskótás gyümölcsre, majd süssük az egészet 5–10 perc alatt aranyszínűre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.