Az eritrit felét és a lisztet összekeverjük a tojásokkal, majd a kókusztejjel csomómentesre hígítjuk egy habverő segítségével.
Egy hőálló tálat vagy sütőformát vékonyan megkenünk kókuszolajjal, majd beletöltjük a tésztát és néhány eper szelettel díszítjük. A 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30 percig sütjük.
Miközben sül a pite, elkészítjük az epres öntetet. Az epret apró darabokra vágjuk, majd egy főzőedényben melegíteni kezdjük a maradék eritrittel és az útifűmaghéjjal. Közepes lángon folyamatos kevergetés mellett néhány percig főzzük, amíg megolvad az eritrit, levet ereszt az eper és besűrűsödik az útifűmaghéjtól.
Az elkészült pitét felszeletelve, eper öntettel leöntve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.