A zablisztet összekeverjük a tojások sárgájával, a sütőporral és az eritrit felével, majd kevés vízzel hígítjuk.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tésztához.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk, majd az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30 percig sütjük. Az első 10 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, hogy elkerüljük a piskóta összeesését.
Miközben sül a tészta, elkészítjük a lekvárt.
Az epret apró darabokra vágjuk, majd egy főzőedényben melegíteni kezdjük a chia maggal, a maradék eritrittel és az útifű maghéjjal.
Ha megolvadt az eritrit, levet eresztett az eper és elkezdett megduzzadni a chia mag, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
A 180 fokra előmeegített sütőben 25 perc alatt megsült piskótát konyharuha segítségével még melegen feltekerjük, majd hűlni hagyjuk.
20-30 perc elteltével egyenletesen elkenjük a lekvárt a piskótalapon, feltekerjük és szeletekre vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.