A kuglófhoz egy tálba szitáljuk a lisztet a sütőporral és 1 csipet sóval. Felforraljuk a tejet a vaníliával, majd folytonos kevergetés mellett öntjük az átszitált kakaóporra. Hozzáadjuk a csokilikőrt, majd hagyjuk kissé kihűlni. Összekeverjük a nádcukrot, a mézet és a krémtúrót. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat is. Végül összeforgatjuk a lisztes keverékkel és a kakaós tejjel. A masszát kivajazott kuglófformába töltjük, és 180 fokon 50 percig sütjük.
A töltelékhez a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd vízgőz fölött, folytonos kevergetés mellett addig melegítjük, míg a cukor teljesen fel nem olvad. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, a pépesített epret és a mézet. Végül az epres krémtúrót belekeverjük. Folpackkal lefedjük, és a hűtőbe tesszük.
A kihűlt kuglóf közepét kifúrjuk, de nem egészen az aljáig. Eperlekvárral kikenjük, és megtöltjük a krémmel. Rácsra tesszük. A bevonathoz felforraljuk a tejszínt a csokilikőrrel, majd a felaprított étcsokoládéra öntjük. Finoman addig keverjük, míg teljesen homogén nem lesz az öntet. A vajat hozzáforgatjuk, majd bevonjuk vele a kuglófot. Eperszeletekkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.