A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük és krumplitörővel összenyomkodjuk.
Hozzáadjuk az egész tojást, a sót és a liszt 3/4 részét. Ezeket jól összedolgozzuk, ha lágy lenne a tészta akkor a maradék lisztből adunk még hozzá. A lényeg, hogy a tésztánk ne legyen ragadós, könnyen lehessen nyújtani.
A tésztát lisztezett deszkára tesszük, kb. 1cm vastagságúra kinyújtjuk, pohárral/pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, és forró olajban szép barnára sütjük.
Fogyaszthatjuk önmagában, de bármilyen sós szósszal, akár fokhagymás tejföllel. Vagy aki szereti az ízek kavalkádját akár édes szósszal/lekvárral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.