A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, az olajon, kis lángon megfonnyasztjuk.
A tojást a vízzel (vagy tejjel) felverjük, a kukoricaliszttel és a sütőporral simára keverjük, majd sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával és a pirított hagymával fűszerezzük.
A kukoricát a tésztába keverjük. Ebből a masszából lepényeket sütünk. Egy serpenyőbe vagy talkedlisütőbe (tarkedli) olajat forrósítunk, egy evőkanál halmot rakunk bele, ellapítjuk, mindkét oldalát kb. 3 perc alatt megsütjük.
Tálalhatjuk önmagában, esetleg metélőhagymás tejföl kíséretében, de köretként szaftos húsokhoz is illik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.